Mijn auto te water, wat nu?

Zaterdag 28 december 2019 vond in en rond Zwembad De Terp het evenement “Veilig het jaar uit” plaats. Deze dag kon men op 4 onderdelen les krijgen: wat te doen als je met je auto te water raakt, duiklessen met poppen, het bevrijden van een drenkeling  uit een gezonken auto en reanimatie van een drenkeling. Kortom, wat doe je bij een ongeval te water.

Er waren een kleine 40 deelnemers die op een fantastische manier hebben ervaren hoe het voelt en vooral konden leren hoe te handelen als je met een auto te water raakt. Verschillende situaties werden behandeld; te water als je voor in de auto zit maar ook te water als je achter in de auto zit. Duikvereniging Zeus Faber heeft  duiklessen verzorgd voor het duiken met een pop. De EHBO vereniging Wieringermeer verzorgde reanimatie van een drenkeling en het bedrijf “Mijn auto te water” gaf tevens les in het bevrijden van een drenkeling uit een gezonken auto. Ook de brandweer van Wieringerwerf was aanwezig voor een oefening met een rookkamer en het knippen van een auto als demonstratie. 

Het was een zeer succesvolle dag door de vrijwillige inzet van de EHBO, de brandweer en duikvereniging Zeus Faber en vele vrijwilligers.

Dit alles werd mede mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring van Rotary Wieringerland en Bas Walburg installatiebedrijf.

Dit prachtige evenement is zeker voor herhaling vatbaar.

Mijn auto te water, wat nu?