Sportdorp Wieringermeer

Heeft u ze ook zien hangen, de borden ‘sportdorp’ onder de plaatsnaamborden in Middenmeer, Wieringerwerf, Kreileroord en Slootdorp? En vraagt u zich ook af wat het betekent als je een ‘sportdorp’ binnen rijdt?

Sportdorp
Sinds 2018 (het moment dat de dorpen in de Wieringermeer de titel sportdorp ontvingen) zijn we actief met het ontwikkelen van een sportaanbod speciaal voor senioren. U weet natuurlijk wel dat het belangrijk is om te (blijven) bewegen, juist als het allemaal niet zo soepeltjes meer gaat. De deelnemende sportverenigingen hebben voor 65-plussers een sportpakket samengesteld dat door iedereen op zijn eigen niveau gevolgd kan worden.

Greep uit de activiteiten 
Houdt u van voetballen maar kunt u niet meer rennen? Walking voetbal is de oplossing!

Wilt u wandelen, maar weet u niet met wie? Sluit u aan bij de wandelclub in Middenmeer of Wieringerwerf.
Wilt u vooral gezellig kletsen en af en toe een bal werpen? Dan kunt u koersbal spelen in de Cultuurschuur.
Zoekt u een ontspannen vorm van inspanning? Ga lekker yoga’en met Mariska!
Bang om te vallen? Geef u op voor een cursus valpreventie.
Lekker zwemmen en samen koffie drinken? Zwem & Ontmoet in de Terp!

Fitter en vitaler
Alle beweegactiviteiten zijn erop gericht u fitter en vitaler te laten worden, zonder gevaar op blessures of ingewikkelde standjes. Er is bovendien tijd om elkaar voor of na het bewegen nog even te spreken.

Wilt u een specifieke sport beoefenen of wilt u bijvoorbeeld uw eigen wandelclub opzetten? Laat het ons weten. Wij kunnen vaak helpen met organiseren.  

Uitbreiding
De komende jaren gaan wij de sportdorp activiteiten uitbreiden naar andere doelgroepen in de Wieringermeer, zoals jongeren, ouders met jonge kinderen, bedrijven en arbeidsmigranten. Zodat we niet alleen door de borden weten dat we een sportdorp binnenkomen, maar het ook zien aan al die vitale inwoners van de Wieringermeer. De gloednieuwe binnen- en buiten accomodatie Campus de Terp gaat daar zeker aan bijdragen. Kunnen we ook ú verleiden om in beweging te komen?    

Deze sportaanbieders doen mee :