Sportdorp Wieringermeer

Sportdorp Wieringermeer: samen in beweging is een project voor 65-plussers in de vier kernen van de Wieringermeer: Slootdorp, Wieringerwerf, Kreileroord en Middenmeer. In dit gebied is voor ouderen weinig aanbod om te bewegen. Terwijl het aantal ouderen in dit gebied toeneemt.

Team Sportservice Schagen nam het initiatief voor het project Sportdorp Wieringermeer waar meer ouderen de kans krijgen te bewegen en te ontmoeten. Het rijk verleent subsidie. Twee jaar creëren beweegaanbieders en maatschappelijke organisaties een beweegaanbod dat aansluit bij de behoeften van 65-plussers.

Alle 65-plussers in de Wieringermeer hebben een vragenlijst ontvangen van de Gemeente Hollands Kroon waar de wensen op beweeggebied aangeven konden worden. De uitkomsten zijn gebruikt om beweegactiviteiten op maat te ontwikkelen. Bewegen is namelijk leuk als het voldoet aan uw wensen! Bijvoorbeeld is er behoefte aan wandelvoetbal, tennis met zachtere ballen, stoelyoga of een activiteit op een specifieke locatie?

Beweegontmoetingsdag

Sportdorp Wieringermeer is gestart met een Beweegontmoetingsdag op zaterdag 2 februari 2019. Belangstellenden hadden de mogelijkheid een Beweegtest te doen. Verder was er was een Beweegmarkt met stands van diverse sportaanbieders, welzijnsorganisaties en maatschappelijke organisaties.

Voorkom vallen!

Bent u bang om te vallen? Doe er wat aan! Het valpreventieprogramma In Balans is een vast onderdeel van Sportdorp Wieringermeer. In Balans is een voorlichtingscursus gekoppeld aan een bewegingsprogramma om valongevallen te voorkomen. Deelname aan de cursus maakt dat u letterlijk steviger in uw schoenen staat. Bovendien verbetert uw algehele conditie, zodat een actiever dagelijks leven binnen handbereik komt. Met het beweegprogramma In Balans kunt u een enorme verbetering van uw spierkracht en evenwicht bereiken. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Klik hier voor de flyerOok personen met een chronische aandoening en/of een rollator kunnen mee doen. Heeft u nog vragen? Neem contact op met Sanne Melching van Team Sportservice Schagen; 0224-21 47 74, smelching@teamsportservice.nl.

Resultaten

Bewegen is gezond, dat weet u wel. Maar wist u dat bewegen ook kan bijdragen aan positieve effecten op het gebied van maatschappelijke problemen? Door te bewegen blijft u gezonder, langer zelfstandig en ontmoet u mensen!

Het project Sportdorp Wieringermeer zorgt voor een betere samenwerking tussen sportaanbieders en welzijnsorganisaties. Dorpshuizen en sporthallen zullen beter worden gebruikt als centrale ontmoetingsplaats en als locatie om te bewegen.

Met het project komt er een beter beweegaanbod voor 65-plussers, afgestemd op uw wensen. Met meer voorzieningen zorgen we ook voor een betere leefbaarheid.

Meer informatie

Voor meer informatie over Sportdorp Wieringermeer: samen in beweging kunt u contact opnemen met Sigrid Schweitzer van Team Sportservice Schagen via 0224-214774 of sschweitzer@teamsportservice.nl.