Sportdorp Wieringermeer

Sportdorp Wieringermeer: samen in beweging

Sportdorp Wieringermeer: samen in beweging is een nieuw project voor 65+ers in de vier kernen van Wieringermeer; Slootdorp, Wieringerwerf, Kreileroord en Middenmeer. In dit gebied is voor ouderen weinig aanbod om te bewegen. Terwijl het aantal ouderen in dit gebied toeneemt.

Team Sportservice Schagen nam het initiatief voor dit project waarmee meer ouderen de kans krijgen te bewegen en te ontmoeten. Het rijk verleent subsidie. De komende twee jaar creëren beweegaanbieders en maatschappelijke organisaties een beweegaanbod dat aansluit bij de behoeften van 65+ers.

Uw wens telt!

Alle 65-plussers in de Wieringermeer hebben een vragenlijst ontvangen van de Gemeente Hollands Kroon. Daarmee kan u uw wensen op beweeggebied aangeven. De uitkomsten worden gebruikt om beweegactiviteiten op maat te ontwikkelen. Bewegen is namelijk leuk als het voldoet aan uw wensen! Is er bijvoorbeeld behoefte aan wandelvoetbal, tennis met zachtere ballen, stoelyoga of een activiteit op een specifieke locatie? We horen het graag om daar vervolgens met de samenwerkingspartners op in te spelen. Heeft u de lijst niet ontvangen of nog niet ingevuld? Dat kan nog steeds: Klik hier en vul de vragenlijst in.

2 februari Beweegontmoetingsdag 
Sportdorp Wieringermeer is gestart met een Beweegontmoetingsdag op zaterdag 2 februari 2019. Belangstellenden hadden de mogelijkheid een Beweegtest te doen. Verder was er een Beweegmarkt met stands van diverse sportaanbieders, welzijnsorganisaties en maatschappelijke organisaties. Na de Beweegontmoetingsdag kunnen 65-plussers zich inschrijven bij een divers aanbod aan (beweeg)activiteiten.

Voorkom vallen!

Bent u bang om te vallen? Doe er wat aan! Het valpreventieprogramma In Balans is een vast onderdeel van Sportdorp Wieringermeer. Deelname aan de cursus In Balans maakt dat u letterlijk steviger in uw schoenen staat. Bovendien verbetert uw algehele conditie, zodat een actiever dagelijks leven binnen handbereik komt. Met het beweegprogramma In Balans kunt u een enorme verbetering van uw spierkracht en evenwicht bereiken. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Klik hier voor de flyer. Wilt u zich aanmelden voor het valpreventieprogramma? Klik hier om naar het aanmeldingsformulier te gaan. Neem contact op met Remy Kluvers van  Team Sportservice Schagen; 0224-21 47 74, rkluvers@teamsportservice.

Resultaten

Bewegen is gezond, dat weet u wel. Maar wist u dat bewegen ook kan bijdragen aan positieve effecten op het gebied van maatschappelijke problemen? Door te bewegen blijft u gezonder, langer zelfstandig en ontmoet u mensen!

Het project Sportdorp Wieringermeer zorgt voor een betere samenwerking tussen sportaanbieders en welzijnsorganisaties. Dorpshuizen en sporthallen zullen beter worden gebruikt als centrale ontmoetingsplaats en als locatie om te bewegen.

Met het project komt er een beter beweegaanbod voor 65-plussers, afgestemd op uw wensen. Met meer voorzieningen zorgen we ook voor een betere leefbaarheid.

Meer informatie

Voor meer informatie over Sportdorp Wieringermeer: samen in beweging kunt u contact opnemen met Sigrid Schweitzer van Team Sportservice Schagen via 0224-214774 of sschweitzer@teamsportservice.nl. Kijk ook eens op www.teamsportservice.nl/schagen