Zwembad De Terp

Overname Zwembad De Terp

Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer heeft per 1 januari 2020 Zwembad De Terp overgenomen van gemeente Hollands Kroon. Het beheer en de exploitatie is sinds deze datum in handen van onze stichting.

Hollands Kroon, heeft de gemeenteraad op 31 oktober 2019 groen licht gegeven om de zwembaden over te dragen aan de verschillende stichtingen. Voorafgaand aan dit besluit heeft een aantal vrijwilligers zich ingezet om de dagelijkse gang van zaken van Zwembad De Terp in beeld te krijgen. In samenwerking met het huidige personeel hebben wij inzicht gekregen in de exploitatie van Zwembad De Terp. Met deze overname is een belangrijke stap gezet door Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer naar de ontwikkeling van Campus de Terp.

Waar willen wij naar toe met ons bad? Wat is onze ambitie? 

Het streven is om het bezoekersaantal te verhogen van 39 duizend naar 45 duizend per jaar. Dit is ambitieus en zal ook tijd vragen. Verder willen wij ons bad nog meer openstellen voor doelgroepen. Dit gebeurt nu met de speciale openingstijd voor bewoners van zorgboerderijen, de groep Zwem en Ontmoet vanuit Sportdorp Wieringermeer, baby en peuter zwemmen en Fifty Fit. Wellicht kunnen we in de toekomst ook de statushouders uit de gemeente Hollands Kroon zwemlessen aanbieden. Daarnaast proberen wij het mogelijk te maken om zwemtijd in te roosteren voor de fanatieke sporters onder ons die zich bijvoorbeeld willen voorbereiden op een triatlon. Wij gaan kijken binnen de planning van het zwembad waar het mogelijk is om deze initiatieven te plaatsen.

Wij willen iedereen van 0 tot 100 ruimte bieden om te zwemmen, met zijn/haar eigen talent!

Wij zijn blij dat wij terug kunnen vallen op het team van vaste medewerkers van Zwembad De Terp. De kennis die zij bezitten en de inzet die zij tonen vinden wij heel belangrijk. De kwaliteit van de zwemlessen staat hoog aangeschreven. Wij hebben klantvriendelijkheid hoog in het vaandel en daarom zullen wij dit regelmatig gaan meten om onze dienstverlening optimaal in te kunnen zetten. De openingstijden en het aanbod wat wij momenteel bieden kunt u terugvinden op de nieuwe website www.zwembaddeterp.nl

Samen gaan wij ervoor en wij zien u graag tegemoet in Zwembad De Terp, ONS BAD!!