Zwembad De Terp

Overname Zwembad De Terp

Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer heeft per 1 januari 2020 Zwembad De Terp overgenomen van gemeente Hollands Kroon. Het beheer en de exploitatie is sinds deze datum in handen van onze stichting.

Hollands Kroon kreeg van de gemeenteraad op 31 oktober 2019 groen licht om de zwembaden over te dragen aan de verschillende stichtingen. Voorafgaand aan dit besluit had een aantal vrijwilligers zich al ingezet om de dagelijkse gang van zaken van Zwembad De Terp in beeld te krijgen. In samenwerking met het huidige personeel hebben wij inzicht gekregen in de exploitatie van Zwembad De Terp. Met deze overname is een belangrijke stap gezet door Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer naar de ontwikkeling van Campus de Terp.

Waar willen wij naar toe met ons bad? Wat is onze ambitie? 

Het streven is om het bezoekersaantal te verhogen van 39 duizend naar 45 duizend per jaar. Dit is ambitieus en zal ook tijd vragen. Verder willen wij ons bad nog meer openstellen voor speciale doelgroepen. Dit gebeurt nu met de aparte zwemuren voor bewoners van zorgboerderijen, de groep Zwem en Ontmoet vanuit Sportdorp Wieringermeer, baby- en peuterzwemmen en Fifty Fit. Wellicht kunnen we in de toekomst ook statushouders uit de gemeente Hollands Kroon zwemlessen aanbieden. Daarnaast proberen wij het mogelijk te maken om zwemtijd in te roosteren voor de fanatieke sporters onder ons die zich bijvoorbeeld willen voorbereiden op een triatlon. Wij naar mogelijkheden om deze initiatieven in het rooster in te passen.

Wij willen iedereen, van jong tot oud, ruimte bieden om te kunnen zwemmen, ieder met zijn/haar inspanningsniveau en ambities!

Van grote waarde is het team van vaste medewerkers van Zwembad De Terp. De kennis die zij bezitten en de inzet die zij tonen waarderen we ontzettend. De kwaliteit van de zwemlessen staat hoog aangeschreven. Klantvriendelijkheid staat hoog in het vaandel en daarom zullen wij de ervaringen van bezoekers regelmatig gaan meten om onze dienstverlening optimaal in te kunnen zetten. De openingstijden en het huidige aanbod kunt u terugvinden op de website www.zwembaddeterp.nl

Samen zetten wij onze schouders eronder en wij zien u graag in Zwembad De Terp, ONS BAD!!