Gamen, sporten en techniek in Wieringerwerf

De zogenoemde Gameday Lockdown Edition krijgt navolging in Tuitjenhorn en Wieringerwerf. In Den Helder zijn jongeren al weken volop aan de gang aan de Spoorstraat.

In de lokale Gameday Domes gaan jongeren gamen, sporten en met techniek aan de gang. In Tuitjenhorn kan de jeugd straks terecht in de brede school De Hoge Akker en in Wieringerwerf in de voormalige Lidl. Dit dankzij hulp van de gemeentes Schagen en Hollands Kroon, Huize van Strijen en Tech@Connect. Tech@Connect valt onder De Kop Werkt!, het regionaal stimuleringsprogramma van de gemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen. Het programma start woensdag 22 juli.

Door de coronamaatregelen kon Rabobank GameDay als evenement op Willemsoord in Den Helder niet doorgaan. De organisatie werd vanuit Helders Perspectief uitgedaagd om toch een succesvol programma voor de jeugd aan te bieden.
Jongeren kunnen straks in Tuitjenhorn en Wieringerwerf onder andere meedoen aan esports, casual gaming, vintage gaming, teqball, subsoccer en RC racing. Op iedere locatie is er een ander aanbod.

Via de website www.game-day.nl kan iedereen een plek reserveren. Voor twee euro mag iedereen twee uur aan de slag.
Rabobank Gameday is een initiatief van Theater de Kampanje, Mee & de Wering, Pride at Work, Team Sportservice Den Helder, netwerkorganisatie Tech@Connect en de Koninklijke Marine. Daarnaast werkt de organisatie samen met zoveel mogelijk partners die wat voor de jeugd willen betekenen waaronder.

Gamen, sporten en techniek in Wieringerwerf