Sportdorp Vitaliteitsdag

Op zaterdag 18 september vond op het terrein van de Atletiekvereniging (AVW) een vitaliteitsmiddag voor senioren in de Wieringermeer plaats. Aanleiding voor deze activiteitendag was de overdracht van Sportdorp Wieringermeer van Team Sportservice Schagen Hollands Kroon naar Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer (SSWW).

#Sportdorp is in 2018 ontstaan met als doel een beweegaanbod voor ouderen te ontwikkelen en sluit uitstekend aan de doelstelling van SSWW, namelijk het bevorderen van sport, welzijn en ontmoeten. Tijdens de vitaliteitsmiddag voor senioren waren deze speerpunten volop aanwezig. In de openlucht kon men deelnemen aan yoga, discuswerpen, topfit, walking voetbal en boogschieten. In de Zuiderzeehal kon men Virtual Reality ervaren en kegelen. Er werd gekookt met lokale agrarische producten en er waren lezingen over gezonde voeding en goed slapen op hoge leeftijd. LTO organiseerde een fietstocht langs verschillende agrarische bedrijven, waar deelnemers ingrediënten konden ophalen voor een heerlijke soep, die bij terugkomst op het terrein kon worden genuttigd. Volop aandacht voor alle aan vitaliteit gekoppelde thema’s dus: bewegen, gezond eten, ontspannen, ontmoeten en goed slapen.

Senioren kunnen voor bewegen op maat en mooie ontmoetingen onder andere terecht bij: DWOW, C.V. Wieringermeer, Atletiekvereniging Wieringermeer, Advendo Wieringerwerf, Yoga met Mariska, Zwembad de Terp, Fysio & Fitness Middenmeer, Vido korfbalvereniging en de Kegelclubs. Kijk voor het actuele Sportdorp aanbod: https://lnkd.in/d84XNpk

Voor alleenstaande ouderen wordt daarnaast elke maand een Ontmoetingsdiner georganiseerd in Middenmeer en Wieringerwerf.

Wij bedanken alle verenigingen, huisarts Wendeline Alderlieste, slaapexpert Jolien Glas, LTO Noord, Rabobank en alle vrijwilligers voor hun bijdrage aan deze geweldige middag. Het was een mooi voorbeeld van de samenwerking die de stichting beoogt te op het terrein van de toekomstige Campus de Terp.

Sportdorp Vitaliteitsdag
Tags: