Gastspreker: Freek Jansen uit Mariënvelde

Anders denken is anders doen

Dit is de term die waarschijnlijk het meest is bijgebleven na een zeer inspirerende bijeenkomst op woensdagavond 17 april jl. in de DWOW-kantine te Wieringerwerf. 
 
Dhr. Freek Jansen uit het Achterhoekse dorpje Mariënvelde een zeer boeiende gastspreker, vertelde met veel humor en af en toe een zinnetje plat dialect, uit eigen ervaring over het stand komen van een Brede Maatschappelijke Voorziening op het platteland. In dit dorp is een prachtig project gerealiseerd, waarbij de hele eigen bevolking van het dorpje de volledige bouw en het gebruik van het gebouw in eigen beheer hebben voorbereid en gebouwd. Door het gebouw ontmoeten mensen uit het hele dorp en omgeving elkaar en hebben zij een nieuwe plek om samen te komen en met elkaar activiteiten te ondernemen, van sporten tot koken.
 
Wat vooral is bijgebleven, is het feit dat er in het dorp, met elkaar en voor elkaar is gebouwd. Het zou fantastisch zijn als wij in de Wieringermeer ook een dergelijk initiatief kunnen realiseren. Hoe mooi kan het zijn om gezamenlijk gebruik te maken van de duurzame moderne sport- en welzijnsvoorzieningen die er voor de toekomst worden gebouwd, met name hoe kunnen we ons hierin versterken.
 
Freek legde vooral de nadruk op ‘anders denken is anders doen’ en ‘niets is onmogelijk’ als je er maar energie in investeert. En als allerlaatste geeft hij ons mee “zeg wat je doet en doe wat je zegt”, het middel om de transparantie naar iedereen te waarborgen.

Freek Jansen aan het woord
Gastspreker: Freek Jansen uit Mariënvelde
Tags: